Ini Cara Memohon Bakul Makanan 99 Speedmart #KibarBenderaPutih

Kempen kibar bendera putih yang dilancarkan oleh netizen Malaysia baru-baru ini turut mendapat perhatian syarikat 99 Speedmart Malaysia. Terbaharu 99 Speedmart telah menawarkan bakul makanan kepada mereka yang memerlukan.

Kempen bendera putih merupakan inisiatif rakyat malaysia yang prihatin dengan nasib yang menimpa orang disekeliling akibat pandemik Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh Malaysia.

Bagaimana Cara Memohon Bantuan Bakul Makanan daripada 99 Speedmart?

<KEMPEN KIBARKAN BENDERA PUTIH> (untuk mereka yang memerlukan)

99speedmart menyahut baik kempen ini, jika anda nampak bendera putih ini digantung di mana-mana rumah atau di kawasan jiran tetangga anda sendiri, sila salurkan maklumat seperti berikut melalui WhatsApp 010-500 0099 atau pun Facebook 99speedmart (Private Message (PM) sahaja)

1.  Alamat Tempat Tinggal

2. Gambar Rumah (Gantung Bendera Putih)

Syarat:

•Kempen bermula 1 Julai 2021 sehingga 14 Julai 2021.

•1000 pek sehari.

•Jangkamasa penghantaran 24 jam.

•Kediaman yang berhampiran dengan cawangan 99speedmart sahaja.

Oleh yang demikian, sekiranya anda ataupun jiran yang melihat bendera putih ini digantung di sekeliling kawasan anda, sila hubungi pihak 99 Speedmart bagi menjayakan kempen #benderaputih.

Apa itu Kempen Bendera putih?

Kempen bendera putih merupakan inisiatif rakyat dan netizen Malaysia terhadap mereka yang terkesan dengan pandemik Covid-19 dan PKP. 

Kesan daripada ini, terdapat sesetengah individu yang mengambil jalan singkat dengan membunuh diri akibat tekanan emosi sama ada kelingan pekerjaan, masalah kekeluargaan dan sebagainya.

Oleh yang demikian, kempen ini dilancarkan sebagai empati rakyat dalam memahami keluh kesah mereka yang terkesan sepanjang pandemik ini.

“Naikkan bendera putih di kediaman anda jika memerlukan bantuan makanan dan keperluan. Jangan ambil tindakan yang merugikan diri dan orang tersayang. Elakkan stress. Tidak perlu merayu dan malu. Hanya kibarkan kain putih semoga ada yang membantu.”

Ini merupakan seruan di media sosial bagi mereka yang kehabisan bekalan makanan. Hanya perlu kibarkan bendera putih di rumah tanpa malu dan segan.

Semoga kita semua cakna dengan kempen bendera putih ini dalam membantu rakyat Malaysia yang terkesan dengan Covid-19.

Join-US-now-on-Telegram-Info-Bantuan-Rakyat
Group Facebook Group Info Bantuan Semasa 2021
Scroll to Top