Permohonan Bantuan Makanan dan Bantuan Kecemasan PKPD IKHLAS

Sebuah Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang diberi nama IKHLAS menawarkan bantuan makanan dan bantuan kecemasan PKPD IKHLAS kepada mereka yang terjejas akibat PKPD di negeri Selangor dan Kuala Lumpur.

Individu dan keluarga yang terjejas dengan pandemik Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan boleh memohon bantuan makanan dan bantuan kecemasan daripada NGO IKHLAS ini.

Siapa NGO IKLHAS?

IKHLAS adalah satu cabang perniagaan baru di bawah airasia, bertujuan untuk menyokong komuniti Muslim di seluruh dunia dengan memberikan akses yang tiada tandingannya kepada praktik-praktik berasaskan kepercayaan. Ini termasuk ibadah Umrah, Korban dan pilihan gaya hidup yang patuh Syariah.

Keperluan asas yang akan diberikan

IKHLAS menawarkan barangan asas termasuk;

  1. makanan siap, 
  2. beras, roti, 
  3. minyak, 
  4. tepung, 
  5. garam, 
  6. gula, 
  7. telur dan; 
  8. banyak lagi.

Cara Memohon Bantuan

Sekiranya anda memerlukan bantuan daripada NGO IKHLAS ini, sila Whatsapp melalui pautan berikut;

https://api.whatsapp.com/send?phone=60105430303&text=Assalam.%20Can%20you%20provide%20information%20for%20IKHLAS%20Emergency%20EMCO%20Relief%3F

Ingin Menjadi Sukarelawan IKHLAS?

Sekiranya anda berminat ingin menjadi sukarelawan ikhlas, anda boleh mengisi borang permohonan melalui pautan Google Form di bawah ini;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyLJyeRg6B06KEjZdB_Dcwio_gcLuwmBga4pthnf9WNIVKAg/viewform

Derma Terhadap NGO IKHLAS

Anda juga boleh menderma kepada NGO IKHLAS agar mereka dapat menyalurkan sumbangan anda kepada mereka yang memerlukan 

Mereka akan membeli dari penjual tempatan dan menggunakan penunggang untuk menampung kehidupan dan perniagaan mereka dalam situasi sekarang.

Inisiatif derma berasaskan dalam talian untuk membantu mereka yang terjejas semasa PKPD di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Selangor. 

Oleh kerana kes Covid-19 setiap hari masih tinggi di Lembah Klang dan banyak kawasan yang terjejas oleh wabak tersebut, keluarga dan individu memerlukan bantuan dan sokongan kami lebih daripada sebelumnya. 

Keadaan menjadi lebih sukar tetapi pihak berkuasa tidak mempunyai pilihan selain menyekat perniagaan tempatan dari beroperasi untuk mengekang penyebaran virus. Sebilangan besar perniagaan ini mungkin tidak dapat bertahan daripada wabak tersebut jika sokongan tidak diberikan tepat pada waktunya. 

Info Dan Maklumat Lanjut

Laman web; https://ikhlas.com/bm/

Facebook: https://www.facebook.com/ikhlasdotcom 

Instagram: https://www.instagram.com/ikhlasdotcom/ 

Join-US-now-on-Telegram-Info-Bantuan-Rakyat
Follow Telegram Info Bantuan Semasa 2021; https://t.me/bantuanrakyatmy
Group Facebook Group Info Bantuan Semasa 2021
Join Group Facebook: Info Bantuan Semasa 2021